JANOME DXL603

499.00

Opis

JANOME DXL603

 

Janome DXL603 je moderni multifunkcionalni elektronski šivalni stroj opremljen z LCD zaslonom, ki vas obvešča o izbiri programov in vam priporoča primerno tačko za izbrani šiv. Uporaba tega šivalnega stroja je izredno enostavna, saj omogoča enostavno izbiro željenega programa. Veliko hobi uporabnikov ne šiva ravno vsak dan in zato elektronski šivalni stroj ponuja pomoč pri izbiri šivalnih programov, pri samodejnih nastavitvah dolžine, širine vbodov,…šivalni stroj je izredno tih z minimalnimi vibracijami tudi pri maksimalni obremenitvi.

 

Enostavnost

Želite izbrati overock šiv, pa ne veste kako? Enostavno izberete z enim samim pritiskom program kjer je narisan overlock, na ekranu se izpiše katero šivalno tačko je potrebno izbrati (na primer tačko z oznako “C”), dolžino vboda in širino šivalni stroj izbere samodejno (seveda lahko spreminjate vendar je že pred nastavljen zelo optimalno) in pričnete s šivanjem overlocka.

Tudi tako enostavno je z ostalimi šivalnimi programi pa naj bo to aplikacijski šiv, elastičen cik-cak, dekoracija, itd.

Regulacija pritiska šivalne tačke

Veliko šivalnih strojev na tržišču nima te funkcije in veliko uporabnikov ne daje posebne pozornosti na ta pritisk tačke, saj je mnenja, da šivalna tačka pritiska samodejno. Nasprotno. Danes večina uporabnikov poleg klasičnega materiala šiva tudi pletivo (jersey). V kolikor šivalni stroj nima dodatne regulacije je šivanje jersey-ja zelo težko, saj izredno težko preprečimo nabiranje.

Zato je zelo pomembna funkcija tega šivalnega stroja je regulacija prtiska šivalne tačke, saj lahko sami nastavljate koliko pritiska šivalna tačka na vaš material (regulacija je od 1-6 stopenj). Ta funkcija je zelo pomembna pri šivanju jersey-ja, saj tačka ne sme močno pritiskati (stopnja 1) na elastičen material in posledično ne pride do nabiranja. Obratno je pri izredno tankih, občitljivih materialih ali pri šivanju usnja, kjer mora biti pritisk maksimalen (5-6).

Pozicija šivalne igle (gor/dol)

Zelo uporabna funkcija je pozicija igla (gor/dol) ali takoimenovani “pivot”. Igla se bo med šivanjem vedno ustavila v blagu in pri tem boste enostavno obračali blago (šivanje aplikacij, kotov, okroglin, itd.)

Samodejna izdelava gumbnic 

Izdelava gumbnice je avtomatično in to na način, kjer šivalni stroj na podlagi vašega gumba samodejno izdela gumbnico. Izdelava je profesionalna, saj se gumbnica najprej utrdi (da se ne zvija-tako, da je lepa na blagu), potem zašije in na koncu zatrdi, da se ne para. Šivalni stroj ima več različnih vrst gumbnic, saj se ene uporabljajo za jersey, druge za bombaž, svila, tretje so dekorativne (očesne) za jakne, jeans, itd.

Samodejno zatrjevanje ravnih šivov

Šivalni stroj ima tudi samodejno zatrjevanje ravnih šivov spredaj in zadaj. Običajno je pri šivanju potrebno zatrditi šiv (da se ne trena) in ravno tako na koncu. Šivalni stroj ima že temu namenjeno samodejno funkcijo, kjer z enim samim pritiskom šiv na začetku samodejno zatrdi in ravno tako tudi na koncu. Tako bo šiv zatrjen enostavno in profesionalno.

Funkcija zatrjevanja enega vboda

Ta funkcija je zelo uporabna pri zatrjevanju cik-caka, dekorativnih vzorcev, aplikacije, overlocka, prišivanje gumba,…skratka povsod, kjer potrebujete zaključiti šiv na način, da se šiv ne para, zatrjeno pa je tako, da se ne vidi.

Drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja

Priporočljiv je tudi drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja. Elektronski šivalni stroji, kjub temu, da pritisnite stopalko do konca, začnejo šivati počasi potem pa zelo hitro preidejo v maksimalno hitrost. Vendar pri zapletenih šivalnih projektih je zelo priporočljiva manjša hitrost.

 

Glavne funkcije:

– 60 različnih programov (ravni šiv, cik cak, overlock, itd)
– 8 različnih avtomatskih gumbnic, tudi očesne
– regulacija širine in dolžine šiva
– pozicija igle gor/ dol
– elektronsko nastavljanje hitrosti
– avtomatsko zatrjevanje
– avtomatsko vdevalo niti
– izklop transportnih zobcev
– START/STOP tipka za šivanje brez pedala
– regulacija pritiska tačke v 6 stopnjah
– LCD ekran, rokavnik
– snap-on tačka SYSTEM MATIC
– vzvratno šivanje
– možnost šivanja z dvojno iglo
– rotacijski lovilec

Pripadajoči pribor:

– standardna tačka
– tačka za zadrge
– overlock tačka
– tačka za robljenje
– tačka za dekorativno šivanje
– tačka gumbnice
– set igel
– 4 vretena
– nožek za paranje
– svinčnik
– izvijač
– dodatno stojalo za sukanec
– mehka prevleka za stroj

 

Specifikacija šivalnega stroja Janome DXL603:

Sistem igel: 130/705 H
Vrsta šivalnega stroja: Elektronski
Število programov: 60
Luč: DA (Led)
Vrsta transportnih zobcev: 7-vrstični
Vrsta lovilca: Rotacijski (antiblok)
Vrsta motorja: Tihi (koračni)
Max. širina cik-caka: 7 mm
Max. Dolžina vboda: 5 mm
Ekran: DA
Rokavnik: DA
Vdenjevalo sukanaca v iglo: DA
Overlock šiv: DA
Vrsta gumbnic: 6 gumbnic Avtomastka izdelava (navadne, očesne)
Aplikacijski šivi: DA
Nožek za odrez sukanca: DA
Samodejni odrez sukanca: NE
Zatrjevanje zadnjega vboda: DA
Napetost sukanca: Ročna regulacija
Pozicija igle (avtomatsko): DA
Hitrost stroja: 860 vbod/min
Širina delovne površine: 15,7 cm
Šivanje z dvojno iglo: DA
Regulacija pritiska tačke: DA (6-stopenjska)
Trdi kovček: NE (pvc pokrivalo)
Dvig šivalne tačke: Ročni dvig + ekstra visok dvig
Širina delovne površine: 17 cm
Število pripadajočih tačk: 6
 

Dimenzija stroja (ŠxVxD):

 

16.5 x 28 x 38 CM

Teža stroja: 7,1 kg

 

Opomba glede debeline sukanca:

Šivalni stroj lahko uporablja najdebelejši sukanec v debelini #80. Običajno se v tekstilu uporablja tanjši sukanec debeline #120 (bombaž, jersey, svila), delovna oblačila sukanec #100 in dekorativni šivi za jeans, umetno usnje v debelini #80.

GARANCIJA

5 let od dneva prodaje za fizične osebe, 1 leto za pravne osebe