JANOME 8002D

460.00

Japonski Janome nadaljuje s proizvodnjo najmočnejših overlock strojev. Po izredno uspešni seriji overlock strojev Janome 990D, Janome 204D, je sedaj pripravil tudi model 8002D. Izredno močan in visoko kvaliteten overlock stroj za vse, ki ljubijo enostavno in hitro obšivanje. Ta model overlock stroja (predhodnika Janome 990D in 204D) sta na svetovnem tržišču več kot 25 let in definitivno velja za najbolj zanesljivega, enostavnega in močnega.

Ni na zalogi

Opis

Posebnost tega modela overlock stroja je predvsem v tem, da ima izredno natančno in enostavno regulacijo napetosti niti na vašem pletivu, zelo močan motor, centralno mazanje stroja in dostopnost pri čiščenju, vdevanju niti, regulacijah, itd., saj se pokrova stroja odprirata na levo in desno stran.

Primeren je za šivanje vseh vrst materialov, svila, bombaž, pletiva, jeans… zelo priporočljiv tudi za šivalne ateljeje, krojaške delavnice, manjše tekstilne delavnice, saj bo zaradi svoje moči kos vsaki nalogi.

Overlock stroj bo v eni funkciji obšil, odrezal in zašil tkanino, pletivo, itd.

Janome 8002D opletilnik ima vgrajeno funkcijo enostavnega spreminjanja šiva iz navadnega overlock šiva v rolirani rob (volance-ozek gosti rolirani rok, širine 1,5mm) brez menjave vbodne plošče, tačke, itd.  Diferencialni sistem preprečuje nabiranje ali razstezanje in se lahko uporablja za posebne učinke. Prav tako s izklopom zgornjega noža šivate dekorativne šive. Barvno označene poti kažejo enostavno in pravilno vdevanje sukanca.

Overlock Janome 8002D ima tudi centralno mazanje celotnega stroja, kar je redkost pri hobi overlock strojih. Enostavno dodate par kapljc olja na posebno mesto na zgorjem pokrovu stroja in stroj se bo samodejno namazal. Tako mazanje zagotavlja tišje delovanje in dolgo življensko dobo overlock stroja, saj so notranji kovinski elementi vseskozi preskrbljeni z mazalnim sredstvom.

 

Hitrost

Največja hitrost 1 300 šivov na minuto  in je impresivna. Če je vaše šivanje vaš poklic, lahko v enem dnevu s to hitrostjo veliko naredite.

Specifikacija overlock stroja Janome 8002d:– vrste šivov: 4-nitno široko šivanje in robljenje, 3-nitno široko robljenje, 3-nitno ozko robljenje, 3-nitni dekorativni zaključni rob, volanci, šivanje slepega šiva kot zaključevanje oz robljenje, našivanje perl, biserov, trakov
– R rolirani ozki rob (nastavljivo brez menjave tačke)
– diferencial za šivanje raztegljivih materialov in možnost specialnih efektov (nabiranje); 0,5 do 2,25

– nastavljiv pritisk šivalne tačke

– “klik sistem” za enostavno menjavo šivalne tačke

– višina dviga šivalne tačke: 6 mm

– stranski nožek za odrez sukancev

– enostaven odmik zgornjega noža (robljenje brez porezovanja materiala)
– nastavljiva dolžina vboda 0,5 mm – 4 mm

– hitrost stroja: 1.300 vbod/min
– centralno mazanje stroja (na zgornji strani ima posebno luknjico za mazanje celotnega sistema stroja

– barvna shema vdevanja sukanca za enostavno vdevanje novih sukancev

– označene barvne poti sukancev z barvami za lažje vdevanje sukancev

– teleskopski dvig in spust nosilcev sukancev

 

Osnovna pripadajoča oprema overlock stroja Janome 8002D:

– set igel 130/705 H

– komplet izvijačev

– električni kabel

– pinceta

 

Teža stroja: 8,05 kg

Dimenzija stroja: 27 x 27 x 26 cm

Garancija: 1 leto

 

O ZNAMKI JANOME

Janome je japonski proizvajalec šivalnih strojev, ki že desetletja velja za najinovativnejšega in največjega proizvajalca šivalnih strojev na svetu. Prvi stroj je bil narejen že leta 1921 in danes se lahko pohvalijo že z 60-milijoni strojev. Vsako leto jih v svojih tovarnah na Japonskem, Tajvanu in Tajskem izdelajo približno 2 milijona. Janome je sinonim za kakovost. Njihovi šivalni stroji so narejeni po najvišjih standardih.